Blog – Postnormen

De Belgische postnormen

“Al onze producten voldoen aan de Belgische postnormen”

Vanaf 1 januari 2008 werden een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd in de wetgeving rond postnormen. U mag er zeker van zijn dat al onze woonaccessoires voldoen aan elke richtlijn, opgenomen in de wet.

Hoewel het vanzelfsprekend lijkt worden een aantal zaken toch wel regelmatig over het hoofd gezien. Zo zorgen wij ervoor dat de beoogde brievenbus voldoende groot is, zodat zij over voldoende inhoud beschikt om uw post in de deponeren. Bent u bijvoorbeeld twee weken op vakantie, dan wilt u wellicht niet dat uw brievenbus na 3 dagen afwezigheid thuis al vol zit met allerhande brieven, folders, etc. Of verwacht u een klein pakketje en het regent pijpenstelen die dag, dan wilt u ongetwijfeld ook dat de postbode uw pakketje gewoon in uw brievenbus kan leggen en het optimaal beschermd wordt tegen de regen. Want laat ons eerlijk zijn, niemand vindt natte brieven of pakketjes leuk!

Daarom zorgen wij ervoor dat naast het formaat van de brievenbus, ook de inwerpopening voldoende groot is. De onderste rand van de opening moet zich echter op een hoogte van ten minste 70 cm bevinden en de bovenste rand van de opening moet zich bevinden op een hoogte van maximaal 170 cm. Daarnaast moet de opening minimaal 30mm hoog en 230mm breed zijn. In specifieke gevallen (bv bestaande gebouwen, of groepen van minstens 4 brievenbussen) mag de inwerpopening zich tussen 40cm en 180 cm bevinden.

We zorgen ervoor dat uw brievenbus voldoende groot is, maar zichtbaarheid is minstens even belangrijk voor ons. Uw brievenbus moet zich goed zichtbaar aan de rand van de straat bevinden. Indien uw huisnummer niet of moeilijk leesbaar is vanop de plaats waar de brievenbus zich bevindt moet er een huisnummer op of in de nabijheid van de brievenbus geplaatst worden. Wij bieden u dan ook de mogelijkheid aan om uw naam en/of huisnummer toe te voegen, zodat de postbode duidelijk ziet dat het uw brievenbus is en post niet verkeerd wordt gelegd.

Tips van Kato Design: Kies een brievenbus die voldoende groot en diep is om zowel kleine als iets grotere zendingen te kunnen ontvangen. Hoe makkelijker de inwop, hoe groter de kans dat uw zending volledig in de brievenbus gedeponeerd wordt, en dan ook voldoende beschermd is in geval van wind, regen, sneeuw, enz.

Wilt u graag meer informatie bekomen?